Ziemniaki faszerowane z sosem tatarskim

Coś bardzo prostego, niedrogiego – na grilla lub ognisko

Składniki:

– 5 średnich ziemniaków
– 150 g boczku wędzonego parzonego
– 1 średnia cebula
– 2 ząbki czosnku
– pieprz, majeranek
– sos tatarski, może być Premium Tarsmak
– szczypior

Wykonanie:

Ziemniaki dokładnie umyć, przekroić na pół i wydrążyć środek. Boczek i cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni, doprawić pieprzem i majerankiem. Do podsmażonego boczku dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i całość wymieszać. Wydrążone ziemniaki wypełnić nadzieniem, złożyć razem i dokładnie zawinąć w podwójną folię aluminiową. Piec w żarze do miękkości (około 45-50 minut)

Podawać z sosem tatarskim, posypane obficie szczypiorkiem.

Smacznego!

***
Masz ulubiony przepis na potrawę, wyślij do nas. A może pochwalisz się daniem z grilla albo zdjęciem ze wspólnego grillowania? Napisz: [email protected]

Kuchnia „Gazety Powiatowej”

Kategoria artykułu: Kulinaria

Tagi: , , , , , ,

reklama

Napisz komentarz

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.

Dodając komentarz akceptujesz regulamin portalu.