Roladki z cukinii i fety

Na grillu można przygotować nie tylko mięso. Dzisiaj pomysł wegetariański od firmy „Tarsmak”

Składniki
– 1 młoda cukinia
– 100 g sera feta
– świeża bazylia
– pieprz
– olej
– sos czosnkowy

Wykonanie:

Cukinię umyć, obciąć końcówki i pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Każdy plaster oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i posypać posiekaną bazylią. Następnie położyć na nie po kawałku fety, zrolować i spiąć wykałaczką. Tak przygotowane roladki posmarować delikatnie olejem i grillować na rozgrzanym ruszcie. Gotowe roladki podawać z sosem czosnkowym.

Smacznego!

***
Chcesz podzielić się swoim przepisem? Wyślij go do nas: [email protected]

Kuchnia „Gazety Powiatowa”

Kategoria artykułu: Kulinaria

Tagi: , , , , , , ,

reklama

Napisz komentarz

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.

Dodając komentarz akceptujesz regulamin portalu.