Słodkie tosty z twarożkiem i winogronami

Tylko 3 kroki wystarczą, aby przygotować szybką przekąskę na podwieczorek albo weekendowe śniadanie. Przepis poleca firma Dan Cake

Wiosna to dobry czas, żeby wprowadzić do kuchni kolorowe, a zarazem pożywne dania. W miejsce tradycyjnych tostów z szynką, proponuję ich kreatywną wersję. Słodkie tosty z twarożkiem i winogronami, posypane orzechami i polane miodem to przepis, który zachwyci najbardziej wymagającego smakosza. Co więcej, wykonamy go w 3 prostych krokach!

Porcja na dwie kromki

– 1/2 kostki półtłustego twarogu

– 2 łyżki jogurtu naturalnego

– 2 kromki chleba tostowego (np. Dan Cake)

– 6 sztuk winogron

– 6 sztuk orzechów (np. nerkowca)

– 1 łyżka miodu

Wykonanie

1. Twarożek rozdrobnić widelcem, wymieszać z jogurtem naturalnym, pokroić winogrona.

2. Chleb upiec w tosterze.

3. Posmarować kromki chleba przygotowanym serkiem. Wyłożyć owoce, orzechy i polać miodem.

Smacznego!

***
Lubisz gotować, piec? Wyślij nam swój przepis: [email protected]

Kuchnia „gazety Powiatowej”

Kategoria artykułu: Kulinaria

Tagi: , , , , , , ,

reklama

Napisz komentarz

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.

Dodając komentarz akceptujesz regulamin portalu.