ULICZKA. Menu na poniedziałek

 

„Uliczka” stawia na ekologię, bo… zjesz ze smakiem nawet… talerzyk! To pierwsza restauracja w Oławie, gdzie dania są serwowane na talerzykach z otrąb, a jeść będzie można sztućcami ze specjalnej mączki, czyli też są jadalne.

Menu na każdy dzień tygodnia jest inne. W piątek mogliśmy zjeść m.in. filet z miruny na puree z marchewki z surówką, kotleciki jajeczne ze szczypiorkiem na kaszy lub kurczaka w porach na kaszy.

A oto poniedziałkowe menu:

  • krem z dyni
  • chrupiące polędwiczki na pieczarkowym risotto + surówka
  • filet grillowany pod pierzynką z pomidorów i grillowanej cukinii na kaszy + surówka
  • filet pstrąga łososiowego z pieca na kaszy + surówka
  • kotleciki kuskus z awokado i szczypiorkiem na kaszy + surówka

Te smakołyki można będzie zjeść od godz, 12.00 do 17.00 w Oławie przy ul Chrobrego 19

Kotleciki jajeczne ze szczypiorkiem na kaszy (z piątkowego menu)

Grillowany filet z kurczaka na kaszy (z piątkowego menu)

(tekst sponsorowany)

Wiecej o nowej restauracji poniżej

Nowa restauracja w Oławie! Zjesz tam nawet talerzyk!

Kategoria artykułu: Kulinaria

Tagi: , , , , , , ,

reklama

Napisz komentarz

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.

Dodając komentarz akceptujesz regulamin portalu.