Grzyby na patelnię z cebulką

.

Sezon na grzybobranie trwa. Efekt? – Codziennie w lasach między Janikowem a Bystrzycą zbieram koszyczek grzybów – pisze pan Władysław. – Prawie same podgrzybki, w tym tzw. zajączki. I codziennie wrzucam je na patelnię, bez mysia, tylko po oczyszczeniu, podsmażam z cebulką i dodaję sól ziołową. Mówię wam, pycha! Wnuczek zajada, aż mu się uszy trzęsą. Ale codziennie tak samo, więc trochę się znudziło rodzinie. Macie jakiś pomysł, jak te grzyby przyrządzić szybko, tanio i nieskomplikowanie, bo w kuchni nie jestem zbyt silny?

No właśnie. Za panem Władkiem pytamy: – Macie jakieś dobre przepisy, żeby grzyby się nie zmarnowały?

 

Kategoria artykułu: Kulinaria

Tagi: , , , ,

reklama

Napisz komentarz

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.

Dodając komentarz akceptujesz regulamin portalu.