Uczą dzieci, by marnować mniej

Lekcje związane z problemem marnowania żywności zorganizowano w Wierzbnie i w Osieku

Uczniowie chętnie dzielili się dotychczasową wiedzą i doświadczeniami. Wśród zaproszonych gości byli dyrektor Banku Żywności we Wrocławiu Piotr Gluz oraz prezes fundacji Weź Pomóż Jan Piontek. Panowie przekazali dużo praktycznej wiedzy, która może przełożyć się na mniejszą ilość marnowanej żywności.

Projekt „Upowszechnianie wiedzy na temat problemu marnowania żywności i metody zapobiegania” jest dofinansowany ze środków projektu „Dolnośląski Fundusz Małych Inicjatyw” realizowanego w ramach Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich 2018.

Kategoria artykułu: Aktualności

Tagi: , , , , , , , , ,

reklama

Komentarzy (1)

  1. Wszystko fajnie, tylko zapomnieliście napisać, że aby dziecko mogło uczestniczyć w tej prelekcji musi udostępnić swoje dane osobowe . Jeśli tego nie zrobi, nie może brać w tym udziału.Co ciekawe na świstkach, które dostają dzieci nie jest nawet napisane jakie konkretnie dane będą udostępniane.

    Komentarz Zgłoś naruszenie regulaminu

Napisz komentarz

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.

Dodając komentarz akceptujesz regulamin portalu.